Diefstal-, inbraak- en onraadmeldingen. Advies wijkagent

Enige tijd geleden waren er in de ‘Sintenbuurt Chat’ appgroep opeens wat diefstal- en inbraakmeldingen die tegelijkertijd kwamen.
In de chat groep voelde het even alsof er een ware misdaadgolf over de Sintenbuurt was uitgegooid, maar gelukkig bleek het minder erg dan gevreesd.

Ik had voorgesteld de meldingen te verzamelen en aan de wijkagent door te geven zodat die wellicht een completer beeld zou krijgen.
Uiteindelijk heb ik ‘maar’ 3 meldingen van buurtbewoners binnen gekregen en die heb ik aan de wijkagent doorgegeven.
Die belde me kort daarna terug om het even te bespreken. Heel netjes.
Hij vertelde dat onze wijk eigenlijk nog steeds onveranderd rustig is en dat er geen sprake is van zichtbaar verhoogde activiteit.

Zijn advies blijft wel om bij gevoel van onraad eigenlijk altijd direct contact op te nemen met de politie zelf. Helaas kunnen ze het niet altijd direct oppakken, maar op die manier wordt er wel een database opgebouwd waar ze uit kunnen putten.

Zeker dus melding doen van een (bijna)-inbraak of een mislukte fietsendiefstal.
Maar dus ook bij kleinere zaken als een ‘vreemde auto’, mensen die zich vreemd gedragen of die ‘niet in de buurt thuishoren’.

Verder heb ik hem nog gevraagd om in de vakantieperiode wat vaker een patrouillewagen door de wijk te laten rijden, maar dat kon hij niet beloven helaas ;).

Wel vond hij het mooi om te zien dat wij als wijk zelf ook oplettend zijn en elkaar informeren via de app groep.

Fijne vakantie!
(En laten we de buurt voor elkaar in de gaten houden 😉

Groet,
Lennart van Liere

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *