De 30-km sticker plak actie

Zoals reeds gemeld in de laatste Witte Wel gaan we van start met een 30-km plak actie in onze wijk! Zie ook de 30 km actie folder.
Het doel van de actie is om automobilisten eraan te herinneren dat hier een verplichte en veilige snelheid van 30 km per uur geldt! Als u niet harder dan 30 km per uur rijdt, kunt u beter om u heen kijken. Zo ziet u bijtijds een spelend kind dat plotseling de staat op rent. Als u niet harder dan 30 km per uur rijdt, dan is uw remweg korter. Dat betekent dat u bij een noodstop veel eerder stilstaat. Wel zo fijn voor dat spelende kind.U als automobilist bent uiteindelijk die “het” moet doen. Iedere dag even het geduld opbrengen om niet harder dan 30 km per uur te rijden. 30 km per uur rijden is een kleine moeite. En u doet er iedereen – voornamelijk de kinderen – een groot plezier mee. Om alle bewoners en automobilisten van onze wijk er nogmaals op te attenderen dat we in een 30-km zone wonen, ontvangt u hierbij vier 30-km stickers. Twee voor de grijze container en twee voor de groene container. Op deze manier kunt u ook andere attenderen op het belang van 30 km/uur. Sticker plakken. U wordt verzocht om de sticker op beiden zijkanten van de container te plakken (de rijrichting van de auto) op ongeveer op een hoogte van 90 cm onderkant sticker zodat iedereen de sticker goed kan zien.

Plakinstructies: maak de zijkant van de container schoon en droog. Trek de beschermlaag van de sticker een klein stukje los en begin met het opplakken van de sticker. Trek de beschermlaag langzaam verder los en wrijf tegelijk de sticker op de container.